header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АПОКАЛИПСА arrow Зашто су неке цркве у Грчкој остале нетакнуте у пожарима - одговор светогорског старца
Зашто су неке цркве у Грчкој остале нетакнуте у пожарима - одговор светогорског старца Штампај Е-пошта
недеља, 22 август 2021

 "То је Божији знак који упозорава на предстојеће уништење, у којем ће се спасити само они који су јаки у вери"

Са почетком изненадних и неразумљивих догађаја у Авганистану - заузимањем Кабула од стране талибана, евакуацијом НАТО снага из Авганистана (о чему смо писали овде:) напрасно је пажња читавог света прикована за ову земљу и тамошњу ситуацију која до пре месец дана никог није занимала.

 А сада се различити политиколози надмећу са својим прогнозама, говорећи шта се у стварности догодило и шта ће по њиховом мишљењу бити. У међувремену, грчки новинари изабрали су другачији пут и преселили се на Свету Гору - да чују шта о томе говоре старци. Ево најзанимљивијих одломака из два интервјуа са старцима.

 + + +

oimos-athina.blogspot.com: Данас, 15.8.2021. године, прочитао сам у PENTAPOSTAGMA текст под насловом  „Талибани у корист Турске“.

Портпарол талибана Мула Мохамед Јакуб рекао је за Индепендент: „Турска је земља са којом желимо да успоставимо блиске односе. Турску не доживљавамо као непријатеља, већ као савезника!

Контактирао сам старца у вези овога, али уместо одговора, рекао је да преслушам мој разговор са њим у фебруару 2021. године, где је рекао да ће талибани склопити савез са неком земљом у региону, у замену за чију помоћ ће талибани покренути напад на... Курде да зауставе стварање великог Курдистана.

Старац ми је тада рекао да ће хиљаде авганистанских избеглица доћи у Грчку да би се спасили и да ће то бити први талас избеглица у Грчкој, и да ће бити још два таласа из две друге земље које ће бити увучене у велику рата на Блиском истоку.

______________________________

 ПРЕПОРУЧУЈЕМО:

Зашто гори Грчка - православни одговор

У пожарима у Грчкој догодила се три чуда!

_______________________________

+ + +

orthodoxathemata.blogspot.com:  Беседа са атонским старцем

- Старче, ствари се одвијају све горе и горе. Цела грчка је у огњу.

- Ја ћу ти рећи још нешто, а ти то добро запамти: 2022. године биће далеко горе него 2021.

- Јеси ли видео како су у паклу распламсале ватре, када је чак и небо постало црвено и црно, неке снежно беле цркве остале нетакнуте, на њима није било ни пепела ни чађи? То је Божији знак. Он упозорава на предстојеће уништење, у којем ће се спасити само они који су јаки у вери.

- Каква катастрофа предстоји? Шта имате у виду?

 „Ја нисам пророк, дете моје. Али постоје духовни закони и правила. Уклонили сте Христа из свог живота. Уместо Литургија са ликом  Дјеве Марије у православној Грчкој говорите о јединству религија, о верској и другој толеранцији. Стога, Христос напушта Грчку да би Аллах дошао и почео да дели правду.

- Како то мислиш, Старче? Пре много година, просветљени старац ми је рекао да ћемо још видети масакр џихадиста у грчким градовима. Хоћете да кажете да ће се то сада догодити?

„Бојим се да ће Грчка скупо платити разврат на коме  њени владари вредно раде. Владари овог света сањају о великом ресету, али Бог ће их престићи, устројивши Свој преображај. И биће заиста велики.

Као што видимо, имамо сведочење двојице грчких стараца који нису повезани један са другим и који кажу да ће талибани отићи у Ирак и Сирију, након чега ће чак стићи до Грчке, где ће организовати масакр. А ако узмемо у обзир речи новинара о разговору са неким старцем пре много година, онда већ имамо сведочење тројице људи. У овом случају све указује да се њихово пророчанство може и остварити. Господе, смилуј се!

 

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"


НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

Приређивач: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 23 август 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.