header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Димитрије Папагјанопулос: Пророчанство Светог Антонија о мазгама које окружују Свети престо
Димитрије Папагјанопулос: Пророчанство Светог Антонија о мазгама које окружују Свети престо Штампај Е-пошта
уторак, 01 фебруар 2022

 За време Светог Антонија јеретици-монофизити су насилно заузимали храмове. А сада су их заузели епископи јеретици, који као мазге громогласно њачу, водећи своје наивно стадо да им се убризга погана антихристова вакцина, у правцу вечне погибије душе.

+ + +

Виђење Светог Антонија о присуству јеретика у православним црквама је заиста страшно. Ово виђење јасно показује зашто су Свети Оци усвојили саборна правила која забрањују улазак јеретика у света места и њихово учешће у богослужењима, заједничким молитвама и причешћивању са њима из исте Чаше, као и учешће православних у јеретичким „тајнама“.

Јеретици који не прихватају учење Цркве, Апостола и Светитеља, под утицајем су демона и свог „оца“, ђавола, шире прелест и лажна учења... Стога је њихово учење „исто тако неразумно и бесплодно као глупост мазги“.

Преподобни Антоније Велики био је потресен и испуњен најдубљом тугом када му је Бог у визији показао аријанце који су у виду мазги опколили Свети престо, који су ударали ногама и поганили по њему. Био је толико тужан и узнемирен да није могао да не заплаче.

У Житију Светог Антонија, које је саставио монах Атанасије Велики, читамо о овом виђењу:

>>Једном приликом седећи заокупиран рукодељем, доживео је визију током које је почео тешко да дише. Након неког времена, повратио се у стварност, а присутни монаси су видели да је наставио да тешко дише и да се тресе. Пао је на колена да се помоли, и остао да клечи јако дуго. Када се коначно подигао видели су да плаче. Присутни су се веома уплашили и били шокирани; тражили су да им исприча шта се десило. Он је поновно уздахнуо и рекао:

Децо моја, набоље би било да умрем пре него што својим очима видим оно што ће се десити, а што сам видео у својој визији. Гнев Господњи ће се обрушити на Цркву, и она ће бити предата људима који су безумне звери. Видео сам Свети Олтар цркве у главном скиту, окружен са свих страна мазгама, које су се ритале, скакале горе доле, као што је и природно за те приглупе животиње. Видели сте и схватили да сам уздисао. То је зато што сам чуо глас како говори – Мој олтар ће се оскрнавити.“

Такво виђење је имао старац. А две године касније догодила се код нас инвазија аријанаца и пљачка цркава, када су аријанци, насилно крадући црквене ствари, натерали незнабошце да их  носе, када су незнабошци били принуђени да напусте своје послове и иду на сабрања аријанаца, где су они, у присуству незнабожаца, чинили на светим трпезама оно што су хтели. Тада смо сви схватили да је Антонију ударцима мазги проречено управо оно што Аријанци сада неразумно раде као стока.

А пошто је Антоније имао ово виђење, он је тешио оне који су били с њим говорећи: „Развеселите се децо; Како се Господ разгневио, тако ће опет исцелити зло. И Црква ће ускоро поново задобити своје благољепије и своју свакдашњу светозарност. Тада ћете видети да ће се прогнани вратити, злоба ће се повући и сакрити, а благочестива вера ће се појавити и превладати свуда. Главно је да се не скрнавите јересју аријанаца, јер ово учење није апостолско, него демонско, потиче од њиховог оца ђавола и исто је тако неразумно и бесплодно као и безумље мазги.

________________

 ПРЕПОРУЧУЈЕМО:

 Уредништво: "Приглупе мазге" (коронаверци) око Светог Олтара

 http://borbazaveru.info/content/view/13660/1/

_________________

+ + +

Потресно пророчанство Светог Антонија Великог савршено описује велики пад многих данашњих „представника“ епископата од највиших званичних лица која управљају Црквом.

За време Светог Антонија јеретици-монофизити су насилно заузимали храмове. А сада су их заузели епископи јеретици, који као мазге громогласно њачу, водећи своје наивно стадо да им се убризга погана антихристова вакцина, у правцу вечне погибије душе.

Господ директно говори фарисејима, као и свим лажним епископима и лажним пастирима: „Ваш је отац ђаво; и похоте оца својега хоћете да чините“ (Јн. 8:44).

Они пропагирају жиг једноставно зато што су такве инструкције добили од оца својега ђавола!!!

Ради свог сопственог спасења, ако не желе да горе у неугасивом паклу заједно са својим „оцем“ и са Аном и Кајафом, позивамо све лажне епископе да се одмах одрекну чина и принесу покајање.

Иначе их чека секира Божанског правосуђа!!!

Лажни епископи су својим јересима и лажним учењем које проповедају са амвона, као и својим вапијућим неморалом нанели непроцењиву штету душама православних хришћана!!!

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: https://dim-pap-videos.wixsite.com/

Преузето са: «Трость Скорописца»,

 


 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 01 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 107 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.