header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Издајник
Издајник Штампај Е-пошта
субота, 16 јул 2022

 Патријарх Теофил III затражио је од Бајдена да заштити хришћанске светиње у Израелу

Патријарх Теофил III је током посете америчког председника Џозефа Бајдена Израелу затражио од председника САД да заштити хришћанско наслеђе у Светој земљи, посебно у Јерусалиму, преноси en.jerusalem-patriarchate.info.

То се догодило током званичног пријема који је у званичној резиденцији приредио председник Државе Израел Исак Херцог.

Патријарх Теофил III је истакао потребу активне америчке интервенције ради заштите хришћанског наслеђа и присуства у Светој земљи, посебно у Јерусалиму, који је сведок невиђених напада израелских радикалних група да протерају хришћане из Јерусалима“, саопштила је прес-служба.

Предстојатељ је говорио о нападима на цркве, свештенство и хришћанске вернике припадника ових група и њиховим покушајима да заплене хришћанску имовину на главном улазу у Цркву Гроба Господњег, на Јафској и Новој капији.

Патријарх Теофил III говорио је о угњетавању муслимана и хришћана, који су онемогућени да посећују цркве и џамије, и као пример навео поступке израелске полиције за време силаска Благодатног огња, када верницима нису дозволили да дођу до Храма Гроба Господњег.

Јерусалимски патријарх је напоменуо да је очување присуства хришћана у Светој земљи важан хуманитарни и цивилизацијски корак, додајући да је одржавање „статуса кво” приоритет за све Цркве.

Подсећамо да је патријарх Теофил јуче Бајдену доделио орден Светог Гроба.

Последњи пут ажурирано ( субота, 16 јул 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 50 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.