header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Део велике игре
Део велике игре Штампај Е-пошта
уторак, 06 фебруар 2024

 У контексту стратегије коју гради Ватикан, посета римског папе Украјини стоји као једна од најважнијих етапа на путу формирању нове уније.

У идеалном случају, то би требало да се деси у оквиру неког значајног догађаја на пољу зближавања унијата и „ПЦУ“, које ће лично „благословити“ понтифекс и константинопољски патријарх (https://t.me/pravblogs/1383).

У предворју празновања годишњице Никејског сабора, ово би био одличан поклон за лобисте идеје јединства РПЦ и дела светског Православља под надзором Фанара (по принципу „радио је у малом, значи да ће радити и у великом формату“).

А то, да све иде ка томе, одавно је било јасно.

На пример, 2014. године водећи фанарски теолог, митрополит Јован (Зизјулас) - изјавио је да је уједињење између католика и православних могуће под папом Франциском.

А крајем 2019. године, апостолски нунције у РФ, архиепископ Челестино Милиоре је изјавио „у будућности ми ћемо наћи начин да сазовемо Васељенски сабор, наћи ћемо формулу, како да се окупимо“ и „Васељенски сабор ће се одржати, али неко га мора сазвати. Мора постојати једна особа која ће га сазвати."

Мислимо, да ако унија у Украјини буде успешна – на основу УГКЦ и "ПЦУ" – ова особа ће бити римски папа.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Правблог"

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 06 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.