header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Содомитољуб Елпидофор: Црква прихвата свакога, ЛГБТ није изузетак
Содомитољуб Елпидофор: Црква прихвата свакога, ЛГБТ није изузетак Штампај Е-пошта
субота, 10 фебруар 2024

 Архиепископ Елпидофор је рекао да су ЛГБТ особе одувек постојале, али "тек сада покушавају да постигну достојанство и поштовање".

Поглавар фанарске архиепископије у САД Елпидофор је у интервјуу за Та Неа рекао да Црква прихвата све, па и ЛГБТ особе.

Одговарајући на питање новинара о ставу Цркве о истополним браковима, Елпидофор је рекао да је „Црква увек прихватала и прихвата све људе“ и „никада се не бави разјашњавањем или одмеравањем врлина, грешности или било којих других квалитета особа."

Напомињући да је „Црква створена за спасење човека“, фанарски јерарх је наставио да је „Бог разбио калуп, отворио врата, изашао и рекао: не само народ који сам створио, народ Израиљев, већ од сада на томе су сви људи који прихватају Христа.” .

„Зато данас, мислим, Црква доживљава пометњу, јер су ЛГБТ особе одувек постојале, нису се појавиле изненада у наше време, као ванземаљци“, каже архиепископ Елпидофор.

Он је уверен да ЛГБТ особе „тек сада покушавају да постигну достојанство и поштовање од остатка друштва“.

„Због тога, Црква треба да се мало уравнотежи и поново створи ритам и равнотежу које је имала раније, третирајући све људе без обзира на изборе или карактеристике сваког човека“, закључио је  Елпидофор.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 10 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.