header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Генарал Леонид Решетњиков - рат је пренесен на територију Русије Штампај Е-пошта
среда, 20 март 2024

 Током недеље, 16 цивила у области Белгорода је погинуло у украјинском гранатирању, а још 98 је повређено.

Мора се признати да је у трећој години Специјалне војне операције непријатељ успео да пограничне области Белгородске области и сам Белгород претвори у театар војних операција. Зашто је наша команда потценила способности и намере непријатеља да води активна офанзивна дејства у овом правцу, велико је питање.

Да ли сте мислили да ће се непријатељ ограничити на упаде ДРГ-а и спорадичне ударе дронова? Али кијевски режим стално показује своју спремност на најризичније и наизглед авантуристичке акције. Нема другог избора – западни господари гурају (и развијају) операције како би Русији нанели максималну могућу физичку, материјалну и моралну штету. Запад у том погледу неће стајати иза цене, поготово што постоји јефтинији материјал - Украјинци. Размишљања да се Русија стави на леђа превазилазе сва јавна и неизречена правила ангажовања, могуће „џентлменске“ споразуме, јавна обећања о добровољним ограничењима и слична срања. Наши бивши „партнери“, пре свега Британци и Американци, могу да се договоре само на ивици сопствене катастрофе. Схвативши да Руси из неког разлога неће да створе зону безбедности на северу Украјине, чудно скоро проактивно напуштајући територију у близини Харкова, непријатељ је планирао и припремио операцију у правцу опасном за нас и чекао је само повољан тренутак.

Уопштено говорећи, тактика позиционог ратовања коју је наш Генералштаб одабрао да би исцрпио непријатеља, наравно, даје Русији предности, али носи и одређене ризике. У условима донекле смањене, али сталне западне помоћи, непријатељ има могућност да одржи своју преживљавање прилично дуго. Поред тога, добија времена да идентификује наше слабе тачке на ЛБС-у и припреми и зада болне ударце. Очекивање да ће се Кијев пренапети и да ће се његови господари уморити од трошења новца и напора да подрже „суверену“ Украјину има право да постоји, али само под условом сталног размишљања о оправданости. Док војне операције у пограничним областима Белгорода и Курска, покушаји сталних удара беспилотних летелица на насељена места и предузећа у централној Русији, релативно скромни резултати у позицијском напредовању наших трупа на Доњецком и Запорошком правцу постављају питање промене тактике на маневарску.

Наравно, Генералштаб зна боље. Сигурно постоје околности и аргументи у прилог наставку рововског рата. Али тада „северни фронт“, који је непријатељ отворио пре недељу дана, прети да се претвори у стални фактор Специјалне војне опарације, већ на територији Русије.

Превод: "Борба за веру"

Извор: "Телеграм" канала Леонида Решетњикова

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 25 март 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.