header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Брат Гаврило: Тријумф "патријарха" Порфирија Штампај Е-пошта
среда, 03 април 2024
              И римокатолици исповедају да Дух Свети исходи од Оца. Нема злонамерности у нашим тумачењима, већ "патријарх" Порфирије са намером у овом обраћању неколико пута врло провидно и мудро избегава да исповеди реч “САМО од Оца” (коју су свети оци увек недвосмислено наглашавали од увођења јерес филиокве учења у Римску Цркву) и да је он у спорном снимку анатемисао све оне који уче другачије. Е, то би било православно.

Овако је приметно колико патријарх бира речи јер је управо због римокатолика она спорна формулација анатеме у првобитном снимку онако са намером и гласила како се не би трајно нарушили односи са римокатолицима јер би у том случају скандал био невиђених размера и он би морао јавно да се извини и повуче анатему коју би изрекао против њих. То је очигледно за свакога ко хоће непристрасно да расуђује. Овако се победнички извукао из обе замке али Бога не може преварити.

Последњи пут ажурирано ( среда, 03 април 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 47 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.