header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Иде покушај рушења правоверне Љубостиње Штампај Е-пошта
четвртак, 04 април 2024

 Помаже Бог, Христос посредје нас, драга браћо и сестре!

Својевремено је у Дому за децу ометену у развоју, у манастиру Свете Петке у Извору, служила и монахиња В. којој су дата велика овлашћења и која је све време показивала самовољу и непослушност, потпуно супротну монашким заветима.

Крајем прошле, или почетком текуће 2024. године, без благослова и супротно вољи настојатељице манастира Свете Петке, мати Гликерије и игуманије раваничке, мати Марије, монахиња В. је напустила манастир Свете Петке у Извору и неко време живела у стану, у Параћину, одакле је и родом. Почетком Часног поста, у недељу праштања, текуће 2024. године, неким чудним путевима и нецрквеним везама, дошла је у манастир Љубостиња, (епархија Крушевачка), заједно са јеромонахом Т. (бившим сабратом манастира Успења Пресвете Богородице, Суково, епархија Нишка), са намером да у њему заједно и остану. Није нам познато да ли је и јеромонах Т. манастир Суково напустио са или без благослова надлежног игумана, односно епископа. Оно што је извесно јесте да су, у манастир Љубостиња, (задужбину Свете царице Милице, у монаштву Евгеније), обоје дошли у пару, уз знање епископа крушевачког Давида (Перовића), уселили се у зграду новог манастирског конака, а да је јеромонах Т. одсео у владичанском апартману.

Драга браћо и сестре, желимо да вам укажемо на следеће, уједно тражећи и вашу молитвену и сваку другу помоћ: безакоње које се чинило и чини у манастиру Свете Петке у Извору (епархија Браничевска) прешло је у виду пара, јеромонаха Т. и монахиње В. (монаха и монахиње по изгледу), у манастир Љубостиња (епархија Крушевачка).    

У току је велики притисак на мати старицу игуманију љубостињску Христину (Обрадовић), да својим потписом пристане на предају управе манастира Љубостиње, нечасним придошлицама и узурпаторима светиње. Мати Христина је монахиња од своје 12. године а игуманија је манастира Љубостиња од 1995. године, дакле, већ скоро 30 година. Монахиња В. и јеромонах Т. дошли су у манастир Љубостиња супротно вољи игуманије, мати Христине и супротно вољи сестринства манастира. Сестринство манастира Љубостиња је малобројно, чине га старице које не могу да се супротставе надолазећем безакоњу. Притисак на мати игуманију Христину се врши уз знање и „благослов“ владике Крушевачког Давида (Перовића) а преко његовог секретара (уједно и архијерејски заменик, протојереј Драги Вешковац) те преко пароха II трстеничког, уједно и старешине храма Свете Тројице у Трстенику, јереја Мирољуба Симеуновића. Не постоје никакви црквени оправдани разлози да се у светињу, каква је манастир Љубостиња, задужбину Свете царице Милице, на силу доводе непослушни монаси ради „подмлађивања“ манастирског сестринства.

Нажалост, прогањање православног монаштва и постављање нечасних новотараца и узурпатора православних светиња постало је правило а не изузетак у више епархија СПЦ. Верујемо да је то са Божјим допуштењем, првенствено ради наших грехова, али и звоно за покајање и неодступно деловање противно личном и безакоњу око нас. Не може и не сме нам безакоње које се агресивно намеће у СПЦ бити оправдање за неделање и „гледање свога посла“.

Нека би се заступништвом Свете царице Милице, преподобне Евгеније, и Свете Петке Србске, те вашим срдачним молитвама и прегалаштвом, зауставило ништавило безакоња које се као пожар шири нашом Светосавском Србском Православном Црквом.

︎Амин.

 

Подаци о аутору дописа познати Уредништву „Борбе за веру“

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 04 април 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.