header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Искушења пред људским родом Штампај Е-пошта
субота, 27 април 2024

 Да вас нико не превари ни на који начин; јер неће доћи док најприје не дође отпадништво и не појави се човјек безакоња. Који се противи и преузноси изнад свега што се зове Бог или светиња, тако да ће сам сјести у храм Божији као Бог, тврдећи за себе да је Бог (2 Сол. 2, 3-4)

Да ли ће машине моћи да читају наше мисли и да нам мењају осећања? Дали ће 5Г променити наше животе више од свих претходних технологија у овој области? Светски економски форум и његов гласноговорник Јувал Харари нам то обећавају.

Харари: "У року од 10, 20 или 30 година алгоритми би вам могли рећи шта да студирате на факултету и где да радите и са ким да се венчате, па чак и за кога да гласате".

Дакле, према Харарију више не треба да слушамо своје срце, своју интуицију, своје искуство, своја чула већ треба да дозволимо АИ да одреди за кога да се венчамо и за кога да гласамо. То значи потпуно преузимање људске душе, духа, има и целог нашег живота од стране тог робота.

Харари: "После хиљада година током којих су људи били владари света ауторитет и моћ ће се преместити са људи на компјутере и већина људи ће постати економски бескорисна и политички немоћна. Већ данас почињемо да видимо стварање нове класе људи - бескорисне класе".

"По први пут у историји могуће је потпуно елиминисати приватност. То никада раније није било могуће, али сада јесте. Нешто фундаментално се променило. Диктатори су одувек сањали о потпуном елиминисању приватности, да све време надгледају све, не само шта радите, већ и све што мислите и осећате. Било који тиранин у старој Грчкој или Стаљин, они су о томе увек сањали, они то нису могли да ураде јер је то технички било немогуће. Сада је то могуће! Све време надгледати све и знати све шта се ради. И не само то већ и шта неко мисли и осећа".

Нове технологије се промовишу као нешто што нам олакшава живот. Али права агенда је прикупљање наших личних података. Што се више података прикупи од светске популације то је више моћи у рукама оних који поседују ове податке. Ако знају сваки детаљ о вама, могу имати потпуну контролу над вама. Премијер Индије Моди изјавио је да су подаци нова нафта и ново злато.

Зато постоји операција широм света да се свака особа пресели у паметне градове где ће бити на домак руке свеприсутним технологијама за прикупљање података које су темељ овог новог друштва.

Они који контролишу податаке, контролишу будућност, не само човечанства, већ и будућност самог живота!

Да ли је ово свет у којем желите да живите? И када смо предали животе у руке ових тирана који су себе поставили за богове над целим човечанством?

Они желе да иду дубље, у саму срж онога што значи бити човек. Њихова јавна агенда декларише како желе да потпуно промене људски ДНК претварајући нас у нешто што се не сматра људским бићем.

Харари: "Ми смо у процесу стицања божанских способности, претварања себе у богове. И то мислим у најбуквалнијем смислу. То није метафора. Бог је творац. Његова главна моћ је да ствара. Он ствара животиње и биљке и људе по својој жељи. Сада добијамо ту моћ да стварамо живот баш као Бог и на неки начин чак идемо даље од библијског Бога, јер чак и ако верујете у Библију, једино што је Бог успео да створи су органска бића. Али сада покушавамо да створимо неорганске ентитете. Киборге, вештачку интелигенцију итд. Ако успемо, онда ћемо врло брзо бити изнад Бога из Библије".

Један од њихових најважнијих циљева је да пренесу свест човека на вештачки носач како би постигли "бесмртност".

Главни метод ових сатаниста је да пројектују страх у свачији ум, и онда да понуде тзв. решење које је мрачно и ђаволско као пакао.

+ + +

 

Посматрајући величанственост Божије творевине, назиремо само нејасне обрисе Његовог Небеског Царства, за које смо сви ми створени. 

Морамо се увек сећати да је наш дом на небесима; морамо се ослободити свих таштих и ситних страсти и брига које нас везују за земљу, за пали земаљски свет, које нас спречавају да се сетимо нашег назначења. 

Како олако заборављамо смисао нашег постојања.

Последња времена су већ дошла. Јасно видимо припрему света за долазак антихриста. 

Вера и љубав хришћана према Богу наћи ће се на нечувеним искушењима. Мораћемо да се кријемо у дивљини - попут ове коју видимо пред нама. 

Наравно, на крају ће нас чак и тамо наћи. 

Сврха скривања није у очувању земаљског живота, већ у коришћењу времена да би оснажили душе за коначно искушење. 

И то морамо почети већ сада. 

Зато треба кренути у борбу, макар и против приземних страсти, треба да се сећамо како наш прави дом није овде, већ на небесима. 

Морамо да тежимо ка нашем небеском дому, како је говорио Свети Герман Аљаски

 - АД АСТЕРА! АД АСТЕРА! - 

Ка звездама!

(Из последње беседе оца Серафима Роуза пред његово упокојење)

 

Коришћени су фрагменти из док. филма Давида Соренсена - Крај човечанства - превод Инфо тим.

 

Приредили: уредништво Јутјуб канала - Старац Петар Денковачки 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 27 април 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.