header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Шта знаменује жртвовање црвених јуница у Израелу Штампај Е-пошта
понедељак, 29 април 2024

 Муслимански лидери били су огорчени доласком црвених јуница у Израел. Портпарол Хамаса Абу Обеида рекао је да ће Јевреји ускоро покушати да обнове свој Храм, можда чак и да униште Куполу на стени и џамију Ал-Акса у припреми за долазак (свог) Месије.

Неки амерички јеванђелисти сугеришу да појава јуница предсказује други долазак Јешуе (Исуса).

Један одговор многих хришћанских и муслиманских коментатора је да је присуство црвених јуница доказ да Јевреји планирају да обнове Храм на Храмовној гори у блиској будућности.

Ово би било проблематично јер већина историчара и археолога верује да је Храмовна гора, где се тренутно налазе Купола на стени и џамија Ал-Акса, место Првог и Другог храма.

Дакле, план обнове Храма би указивао на јасну жељу да се уништи једно или оба ова места, или барем да се изгради јеврејски центар за поклоњење на земљишту које је било резервисано за муслиманско богослужење најмање последњих хиљаду година.

Према муслиманима, постоје три знака која очекују да виде пре доласка Деџала [лик Антихриста у исламској есхатологији] и коначног потчињавања света исламу.

Ови знаци су следећи: понижавање муслимана од стране Јевреја (барем муслимана који живе поред Јевреја); Јеврејски улазак у месџид (џамију), који се тумачи као џамија Ал-Акса; и уништење онога што је изграђено (тумачено или као Купола на стени или муслимански градови на земљи).

Неки од учитеља исламског пророчанства сматрају да ће жртвовање црвене јунице пратити нека врста јеврејске побуне која ће уништити џамију Ал-Акса.

Превод: „Борба за веру“

Извор: https://t.me/peach_blossombazi/32914

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 29 април 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.