header image
НАСЛОВНА СТРАНА
"Генерална проба": Левити су свирали музуку која ће бити свирана у Трећем храму Штампај Е-пошта
уторак, 30 април 2024

 israel365news. com: У четвртак, трећег између дана Пасхе, Левити су се окупили у Јерусалиму да поново одиграју своју музичку улогу у Храму. Група од око двадесетак левита окупила се у Старом граду да вежбају певање, носећи одећу дизајнирану за музичаре храма у Трећем храму.

Певање се претворило у игру, славећи радост библијског празника.

Левити су такође дували у сребрне трубе припремљене за употребу у Трећем храму.

Традиционално, храмовни музичари су бирани из племена Левија. Зохар објашњава да су Левити изабрани да певају у Храму јер име Леви значи „пратити“, а њихова музика је подстицала друге да се приближе Богу. У данима када је Храм стајао у Јерусалиму, Левити су певали на 15 степеница - што одговара 15 песама о усхођењу у 15. псалму.

Када је Храм још увек био у функцији пре хиљадама година, музика је била важан аспект служења Богу. Послана у изгнанство са јеврејским народом након уништења Другог храма, ова света музика је изгубљена 2.000 година.

Данас један Јеврејин ради на враћању те музике, чији би повратак, према предвиђању великог јеврејског мудраца, био последњи корак пред Месијом.

Рабин-музичар Дејвид Луис сада ради на томе да све то промени. Као композитор за Институт храма, покушава да врати музику храма, рекао је за Breaking Israel News.

„Гаон из Вилне (мудрац из Торе из 18. века) рекао је да ће храмовна музика бити последња тајна која ће бити откривена пре Месије, и скоро смо стигли“, објаснио је рабин Луис.

Тако се у четвртак у Израелу десио глобални и значајан догађај – јавности је приказана и дозвољено јој је да послуша музику коју ће Левити свирати у Трећем храму".

Но, када ће зацарити човек безакоња и син погибли – Бог зна, али видимо да су активне припреме у току!

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 30 април 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.