header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Грчки Јерарх је оптужио поглавара Грчке цркве за издају Штампај Е-пошта
уторак, 30 април 2024

 Према речима архијереја, однос архиепископа Јеронима према питању истополних бракова је преступ и издаја моралног закона.

Бивши митрополит калавритски цркве Грчке Амвросије оптужио је архиепископа атинског и целе Грчке Јеронима да је издао морални закон.

Митрополит Амвросије је написао писмо у коме је изразио своје незадовољство због сусрета архиепископа Јеронима и премијера Киријакоса Мицотакиса.

У писму се наводи да је однос архиепископа Јеронима према проблему легализације истополних бракова преступ и издаја моралног закона.

„Господ наш низве огањ са неба и спали Содом и Гомор. Зашто ово не поменете? Зашто не протестујете?“, огорчен је митрополит Амвросије.

Он је подсетио да Црква учи љубави према грешнику, али не амнестира грех, већ опрашта ако се грешник покаје.

„Црква осуђује страсти! Пакао је одредиште људи који су се предали својим страстима!“, написао је митрополит Амвросије.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 30 април 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 41 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.