header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Баш на православну Велику среду!!!
Баш на православну Велику среду!!! Штампај Е-пошта
субота, 04 мај 2024

 АМЕРИЧКИ КОНГРЕС ЈЕ ДОНЕО ЗАКОН ПО КОЈЕМ СЕ ЛИТУРГИЈСКИ ТЕКСТОВИ СТРАСНЕ НЕДЕЉЕ И ЦЕО НОВИ ЗАВЕТ МОГУ ПРИЗНАТИ АНТИСЕМИТСКИМ.

Ни раније ни касније, већ 2. маја, на Велику среду по америчком времену и на Велики четвртак по руском, Конгрес САД је изгласао нови закон о антисемитизму. Према њему, готово сви текстови богослужења Страсне недеље Православне Цркве су манифестација антисемитизма.

А то за пар сати пре читања страсних Јеванђеља у православним црквама, где се директно каже да је крв Његова на њима и да су они Њега убили, а не Римљани. Ни месец дана раније, ни месец дана касније, наиме на дан сећања на Његово страдање по Јулијанском календару. Који је други доказ истинитости наше вере и календара, ако чак и амерички произраелски беси на основу тога планирају своје интриге?

Сада је могуће забранити не само филм „Страдања Христова“, већ и текст самог Новог завета и све текстове који говоре о кривици Јевреја за распеће Христово. Свети Јован Златоусти би добио затворску казну за свој чланак „Против Јевреја“.

Поново се поставља питање: да ли ће Црква Трећег Рима [РПЦ МП] поново сматрати за неопходно да ћути и не апелује на Сенат САД? Руска православна црква одлучила је кроз ватикански документ Feducia Supplicans, који благосиља истополне бракове, прогута бракове ЛГБТ особа, а да притом не прекида везе са Ватиканом.

Јасно је да су братске везе са католичким јеретицима све и сва за отпадника и богохулника лажног Кирила (Гунђајева). Али овде је реч о томе да проповед православне вере може бити ограничена у Сједињеним Државама. САД сматрају да имају екстериторијалну јурисдикцију, тј. којима се све земље света морају у овој или оној мери повиновати. Не морате бити у Сједињеним Државама да бисте били обухваћени овим законом.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 04 мај 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 117 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.