header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Патријарх Кирил: Феминистичке организације прокламују псеудослободу жена Штампај Е-пошта
уторак, 16 април 2013

 Патријарх московски и целе Русије Кирил критиковао је феминизам, истичући да феминистичке организације прокламују псеудослободу жене.

Она, како наводи, пре свега, треба да се исказује изван брака и изван породице.

"У центру феминистичке идеологије није породица, није васпитање деце, већ друга функција жене, која се неретко антагонизује породичним вредностима. Вероватно није случајно да су већина феминистичких лидера - неудате жене", рекао је патријарх Руске православне цркве.

Поглавар РПЦ не види ништа лоше у томе да се жене баве каријером, политиком, бизнисом и другим стварима "којима се данас углавном баве мушкарци", али сматра да треба да постоји исправан систем приоритета.

Како је пренела агенција РИА Новости, Кирил је рекао да је жена у првом реду "чуварка домаћег огњишта, центар породичног живота", а да је извршавање традиционалних обавеза ни у којој мери не ставља у потчињен положај у односу према мушкарцу.

Патријарх РПЦ је констатовао да се данас "намеће мишљење да је позив жене да буде мајка унижавајуће, да постоје више и почасније службе, да извршавање службе - баш желим да то назовем службом, својствене жени ставља њу у потчињен положај у односу према мушкарцу", пренео је Интерфакс.

"Жена је увек окренута ка унутра, где су њена деца, дом. И уколико се разрушава та изузетно важна функција жене, одмах затим руши се све - и породица, и ако хоћете, отаџбина. Није код нас узалуд отаџбина - мајка", указао је Кирил.

Истичући да много комуницира са породичним људима, патеријарх РПЦ је рекао да је видео врло мало породица у којима би жена била у потчињеном положају.

"Ако се постави снажан микроскоп и пажљиво погледа, укључујући и супруга, а потом се анализира информација, биће све јасно - ко је главни у породици", рекао је Кирил, а преноси руска агенција.

(Танјуг)

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 16 април 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 64 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.