header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Валентин Катасонов: Аустријски антирекорди
Валентин Катасонов: Аустријски антирекорди Штампај Е-пошта
недеља, 09 јануар 2022

 Аустрија је пре неколико недеља заузела прво место у антирејтингу европских држава по обољевању од корона вируса. Највише пацијената са дијагнозом COVID-19 недељно - од 16. до 23. новембра - чинило је 98 878 људи, недељно – што је прираст 24%. Прираст смртности заражених вирусом недељно - 28%.

По релативним стопама морталитета од ковида, Аустрија је негде у средини листе европских земаља (33 умрла на милион становника недељно). Највећи релативни показатељи у Европи забележени су у следећим земљама: Бугарска - 138, Летонија - 109, Хрватска - 108, Украјина - 103. Најнижи: Француска - 5, Италија - 7, Шпанија - 2. За поређење: у Русији - 60 људи... 

Али по релативној стопи обољевања, Аустрија је на првом месту у Европи са показатељем од 10 892 људи на милион становника (који су се разболели у истој недељи од 16. до 23. новембра), ако се не узме у обзир микроскопска држава Гибралтар, тамо је ова цифра била 11 402 случаја... У антирејтингу следе Аустрија: Словенија - 10 634, Чешка - 9986, Словачка - 9379, Белгија - 9089 људи. А најпросперитетније земље у Европи по овом показатељу су: Шведска - 734, Шпанија - 846, Италија - 1106, Белорусија - 1339. За поређење: у Русији - 1765 људи.

Од 22. новембра 68,76% становништва Аустрије било је вакцинисано (потпуно или делимично). Потпуно вакцинисано (две ињекције) је 64,33% становника земље. Ово је мање од скоро свих западноевропских земаља. Ево података за неке од њих (потпуно вакцинисане у % укупне популације): Португал – 87,89; Шпанија - 80,26; Холандија - 73,42; Француска - 71,32; Велика Британија - 67,52; Немачка - 67,22. Пољска заостаје - 53,64; Словачка - 42,74; Румунија - 37,70. Иначе, у Белорусији, где је једна од најнижих стопа заражавања у Европи, такође је једна од најнижих стопа потпуне вакцинације - 25,68%. За информацију: у Русији је цифра 36,95%.

У Аустрији су ове године постојале извесне рестрикције на скоро трајној основи које су осмишљене да обуздају ширење заразе. На пример, да би били примљени на масовне скупове, барове и неке институције морао је да се предочи један од три документа: свеж негативан тест на корона вирус, потврда о вакцинацији и потврда о претходној инфекцији корона вирусом. Међутим, ово није било довољно. Чини се да је Аустрија прва земља која је отворила четврту сезону изолације у Европи.

 Средином новембра, „новопечени” аустријски канцелар Александар Шаленберг најавио је да ће од 22. новембра у земљи поново увести режим „националне изолације”, односно општи карантин. Од средине месеца већ је на снази „делимична изолација” за оне који нису вакцинисани (око два милиона одраслих). Нови режим предвиђа максималну изолацију грађана, фактичку парализу рада многих приватних и јавних институција. Народу остаје само могућност кратких одлазака до продавница и до апотека. Очекује се да ће блокада трајати 20 дана. Важно је напоменути да су пре неколико месеци власти свечано објавиле да ће након потпуне вакцинације сва ограничења за аустријске грађане бити укинута (али је претходни канцелар Себастијан Курц, који је говорио о томе, морао да напусти своју функцију).

Аустрија до недавно није имала обавезни режим вакцинације као САД. У августу и септембру широм земље организовано је прикупљање потписа за жалбу аустријском парламенту против увођења обавезне вакцинације. Паралелно са тим, покренута је петиција којом се захтева да вакцинација буде обавезна. Прва петиција добила је 269 хиљада гласова и предата је 27. септембра Националном савету Републике (доњем дому парламента). Друга петиција није стигла до циља (прикупила је 65 хиљада гласова; по закону минимални број потписа треба да буде 100 хиљада).

Међутим, аустријске власти нису мировале. Нови канцелар најавио је план за општу обавезну вакцинацију у исто време када је најављено четврто затварање: „Упркос интензивној медијској кампањи... нисмо успели да убедимо довољно људи да се вакцинишу <...> има превише политичких снага у овој земљи које се томе отворено и насилно противе (свеопшта вакцинација. - ВЦ.). <...> Ово је неодговорно ... Ово је заправо напад на наш здравствени систем. Због ових радикалних антиваксера и лажних вести, превише нас није вакцинисано. Не желимо пети талас." И даље: „Покрећемо обавезне вакцинације широм земље [које] ступају на снагу 1. фебруара 2022. године.

  У међувремену, два милиона аустријских грађана који нису вакцинисани неће одустати. Тензије расту у земљи. У суботу, 20. новембра, у Аустрији су одржане демонстрације на којима је између 40.000 и 100.000 људи протестовало против изолације и обавезне вакцинације. Демонстрације је растерала полиција.

Многи су скренули пажњу на изјаву аустријског канцелара. Још средином новембра, када је у Аустрији најављено обавезно затварање за невакцинисане, хрватски председник Зоран Милановић је то назвао „безумношћу“ и „фашизмом“. Дана 22. новембра, Natural News је објавио чланак „Аустрија прва западна земља која је наметнула COVID 'вакцине' свим грађанима ... неслагање неће бити толерисано.). Аутор чланка Итан Хаф планирану обавезну вакцинацију у Аустрији квалификује као „фашизам”. Он пише: „Нови 'случајеви' кинеског вируса су наводно у порасту, што је оправдање за овај најновији талас фашизма. Итан Хаф је 23. новембра објавио још један чланак са веома привлачним насловом „ВОЈНИ ЗАКОН О ВАКЦИНАЦИЈАМА ЈЕ ОВДЕ: Аустрија најављује потпуно затварање полицијске тоталитарне државе и обавезну „вакцинацију“ против COVID-а „за целу популацију“. обавезна „вакцинација“ против COVID-а за целу популацију). Политика аустријских власти се отворено назива „фашистичком“.

А 19. новембра, Life Site Nevs је објавио чланак „«VACCINE MARTIAL LAW IS HERE: Austria announces total police state lockdown, mandatory COVID “vaccination” for entire population»- Чланак је прикупио неколико стотина коментара. „Из Аустрије је прво стигао Хитлер, сада Шаленберг“, пише један коментатор. „Зар Аустрија није била прва земља која је подигла логоре смрти? Пита други.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

           Извор: "Борба за веру" / rv.ru

Последњи пут ажурирано ( недеља, 09 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 117 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.