header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Нафтали Бенет: Два до четири милиона Израелаца ће бити заражено у новом таласу коронавируса
Нафтали Бенет: Два до четири милиона Израелаца ће бити заражено у новом таласу коронавируса Штампај Е-пошта
понедељак, 10 јануар 2022

  Бенет је на друштвеним мрежама објавио да је на данашњој седници владе та тема била на дневном реду и да разуме незадовољство због дугих редова пред центрима за тестирање и скупих тестова, те да је то „олуја која се осећа широм света“, чак и у оним земљама које су увеле локдаун.

Од почетка пандемије 1,5 од готово 9,5 милиона Израелаца је тестирано позитивно на ковид-19.

У суботу је у Израелу забележено више од 17.500 случајева заразе, нешто мање него у петак, када је забележен дневни рекорд нових зараза, чак 18.831.

Уобичајено је да се на дан одмора шабат тестира мање људи.

У Израелу је четврт милиона људи примило четврту дозу вакцине против корона вируса, објавило је данас министарство здравља.

У тој земљи је вакцинисање четвртом дозом, другим бустером, почело прошле недеље за старије од 60 година, здравствене раднике и имунокомпромитоване.

Бенет је рекао да је четврта доза кључни елеменат стратегије Израела суоченог са ширењем новог соја омикрон и да влада није одмах схватила колико је заразан, пренели су израелски медији.

Он је нагласио да је циљ министара да економија функционише колико је могуће и да се заштите најосетљивији.

У Израелу је од почетка пандемије преминуло 8.259 људи од последица ковида-19.

 

Извор: "Бета"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 10 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 64 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.