header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Јеретици с јеретицима: ССЦ планира да прими „ПЦУ“ у своје редове
Јеретици с јеретицима: ССЦ планира да прими „ПЦУ“ у своје редове Штампај Е-пошта
понедељак, 15 април 2024

 10. априла, по позиву генералног секретара Светског савета цркава, професора Џерија Пилаја, поглавар "ПЦУ" "Епифаније" Думенко је посетио (https://www.vimaorthodoxias.gr/top-) седиште ССЦ.

Како је приметио Пилај, сусрет са украјинским гостом је био веома информативан и едукативан. „Био сам дубоко импресиониран жељом 'ПЦУ' да допринесе окончању рата, подржи дијалог и пронађе решења, која промовишу добре односе на свим нивоима, упркос актуелних проблема, укључујући и оне међу црквама. Разговарали смо о потенцијалним будућим корацима и плановима да делујемо што је брже могуће.” – нагласио је представник ССЦ-а.

Такође вреди напоменути, да је Думенко одржао консултације са особљем Светског савета цркава, које је одговорно за питања међуверских односа и процедуру стицања чланства у ССЦ.

Подсећамо, ова организација је 2023. године најавила своју спремност да пружи посредничку помоћ у „решавању сукоба“ између УПЦ и "ПЦУ".

Коментар "Правблога":

Судећи по свему, ССЦ разматра опцију како да  прими Думенкову организацију у своје редове, тако и да подржи „ПЦУ“ у њеној конфронтацији са УПЦ. Штавише, савет је спреман да „делује, што је пре могуће“.

У том контексту поставља се само једно питање – да ли је нашој Цркви (па и српској - нап. "Борба за веру") потребно чланство у таквој организацији?

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 15 април 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.