header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Фанарска депонија у Аустрији Штампај Е-пошта
уторак, 16 април 2024

 Поштовано уредништво „Борбе за веру“, помаже Бог!

„Тешко онима који зло зову добро, а добро зло, који праве од мрака свјетлост а од свјетлости мрак, који праве од горкога слатко а од слаткога горко.“ Ис 5,20

Како сазнајемо од наше побожне и ревносне браће Срба из Горње Аустрије, митрополит истанбулске патријаршије за Аустрију, Арсеније Кардамакис, служио је Свету Тајну Јелеосвећења (субота) и Свету Литургију (недеља) у њиховој новооснованој парохији Свете Параскеве Епиватске у Матигофену код Браунауа.

Више пута смо Ваше христољубиве читаоце обавештавали о нехришћанским и нечасним намерама и поступцима овог, у одступништву од Православне вере и уништењу Православне Цркве, Вартоломеју истанбулском оданог следбеника. Након разбојничког упада и мешања  у јурисдикцију Руске Православне Цркве и давања Томоса о аутокефалности украјинским расколницима, Руси су патријаршију Турске са правом назвали „еклисиолошком депонијом“ илити местом за одлагање отпадника од Цркве. Ево и зашто:

У, на силу искамченом и скоро празном, римо-католичком храму у Матигхофену митрополит Арсеније је окупио поједине са становишта Црквеног права врло проблематичне личности које назива ђаконима и свештеницима и са њима је „служио Божанствену Литургију“. На фотографијама се налази контроверзни Еразмо Бранковски, јерођакон који је некада припадао Охридској Архиепископији СПЦ-е, а који је сада у свези клира митрополије истанбулске патријаршије за Аустрију.

У првом плану се види митрополит Арсеније а у позадини у
"олтару" о. Д. Брнзеј и украјинац архимандрит Максим Рудко

Затим Далибор Брнзеј, свештеник коме је надлежни епископ Андреј ставио забрану да богослужи, јер је без канонског отпуста СПЦ-е пребегао код митрополита Арсенија.

Овде бисмо истакли једно, рекло би се, логично питање: С обзиром да Срби из Горње Аустрије тврде да у месту Браунау већ постоје и српски и румунски свештеник а да Грка скоро да нема – зашто је онда било потребно постављати о. Далибора Брнзеја?

Одговор је јасан: вук у јагњећој кожи долази да „разграби овце и распуди их“ Јн 10,12

Јерођакон Еразмо Бранковски са Јеванђељем у рукама, из њега
митрополит а између рашчињени Ново Лазић

Побожна браћо и сестре, Арсеније Кардамакис упорно поткопава и руши епархију СПЦ у Аустрији постављајући на наше парохије „домаће зло“, то јест бивше свештенике наше помесне Цркве а преко њих се нада да заврбује и привуче Православне Србе под његову власт.

Колика је дрскост америчког поданика, патријарха Турске Вартоломеја (умишљеног источног папе) и његовог митрополита за Аустрију Арсенија, говори и чињеница да су оправдали и у чин свештеника вратили, од СПЦ-е прошле године рашчињеног Нова Лазића који је такође један од саслужитеља на  њиховом сабрању у Матигхофену.

Свети пророк Исаија упозорава и каже: „Тешко онима… који правдају безбожника за поклон, а праведнима узимају правду.“ Ис 5, 23

Поједини свештеници који починише дела црквоборства, расколништва, отпадништва и саблазни бивају од стране администратора аболирани. На дела свештеника прелетача и присвајача Црквене имовине се жмури „а праведнима узимају правду“!      

С тим у вези питамо владику администратора који је ових дана боравио у Бечу:

Докле ћете да „оцијеђујете комарца а камилу прождирете“? Мт 23, 24

Име познато уредништву

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 16 април 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.