header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Када је литургија - икона пакла Штампај Е-пошта
среда, 17 април 2024

 Зизјулас је на једном месту написао да литургија може да буде не само икона Есхатона, него и икона пакла. Тачно! Само што вајни теолог није хтео да види да су иконе пакла, на пример, литургије "ПЦУ", литургије са представницима "ПЦУ", онда оне у којима расколницима саслужују римокатолици и унијате, и тако даље редом. Иконе пакла су и литургије неких Зизјуласових колега...

Архиепископ Елпидофор је замолио Стефаноса Каселакиса (https://t.me/pravblogs/1282) (свог друга (http://www.helleniscope.com/2024/04/16/incredulous-kasselakis-when-i-was-baptized-a-cross-of-oil-was-formed-en-gr/) из Мочваре) да прочита Вјерују на литургији пре грчке Параде независности у Њујорку. Иза његових леђа, у оближњим клупама, му је био Тајлер Макбет "као његов муж (или жена? – нека Елпидофор одговори на ово питање) (http://www.helleniscope.com/2024/04/15/)".


P.S. "Овај дом је савршено скровиште за Елпидофора и његову групу веселих и геј свештеника да вежбају своја [дакако, аскетска] 'повлачења' [из света] у потпуној приватности без радозналих очију".  

Извор: "Правблог"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 17 април 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.