header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Човек коме је трансплантиран свињски бубрег умро је у Сједињеним Државама Штампај Е-пошта
понедељак, 13 мај 2024

 МОСКВА, 12. маја – РИА Новости. Човек који је први у свету добио генетски модификован бубрег свиње преминуо је у Сједињеним Државама отприлике два месеца након операције, јавио је ЦБС Невс, позивајући се на болницу у Масачусетсу.

„Човек из Масачусетса коме је првом на свету пресађен бубрег свиње је умро <...> Болница је објавила Слејманову смрт у суботу, два месеца након што му је урађена трансплантација“, наводи се у публикацији на веб страници канала.

Нема знакова да је мушкарац преминуо услед операције, напомињу у медицинској установи.

Прва трансплантација генетски модификованог бубрега свиње у човека у свету обављена је 16. марта у болници у Масачусетсу. Бубрег животиње је подвргнут 69 геномских промена, а операција трансплантације трајала је четири сата. Орган је пресађен 62-годишњем мушкарцу са терминалном болешћу бубрега. Отпуштен је из болнице две недеље након операције.

Превод: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 13 мај 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 74 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.